OKKULT: Ny Virkelighed

ÅBNINGSTIDER:

Fra 10.- 31. august er det muligt at opleve udstillingen
alle torsdage kl.: 16-19
lørdage og søndage kl.: 12-16.

FERNISERING: 10. AUGUST KL. 17.00-21.00
DJ: Jonas Thorstensen
Performances
KONCERTER:
The Environs Project & Bach.
To live koncerter med spændende lydflader der sætter stemningen i spil med det okkulte, døds rejser og udfordrer publikum til at gå på opdagelse i både udstillingerne samt koncerter.
To seancer der trækker dig ind i det okkulte univers gennem ambient, dub, noise og beats.
Disse to koncerter præsenteres af SoundScape Odense.
www.facebook.com/SoundScapeOdense/
(læs mere om musikken nederst)
 

DE UDSTILLENDE KUNSTNERE:
Alex Mørch, Anna Corydon, Carina Randeris, Henrik Noer, Holger Klintholm, Kim Holm, Mikkel Damborg, Lars Mikkes og Lene Vidding.

PROGRAMTEKST:
OKKULT: Ny Virkelighed binder tråde mellem forvaltning og forvandling. Okkultisme og politik har mere tilfælles end man som udgangspunkt skulle tro.‘Ny Virkelighed, ny velfærd’ kalder Odense Kommune sin strategi for at imødekomme velfærdsstatens økonomiske udfordringer. Det finder vi inspirerende.Vi kunne lægge vægt på det orwellske nysprog. Vi lever i en tid og i en verden og i en virkelighed hvor krig er fred, forsvar er angreb. Frihed er slaveri. Apartheid er integration. Bæredygtigt Landbrug er en interesseorganisation for at udpine landbrugsjorden og forgifte drikkevandet, for tvivlsom økonomisk gevinst. Sådan fremlægger vi det dog ikke.Det er om-sig-gribende og besværligt at sætte en finger på. Vi må pege i flere retninger. Pege med flere fingre og også formgive det skulpturelle øjeblik, som finder sted hele tiden, i det virkeligheden er og bliver en anden.

I det skjulte i mørket blandt skyggerne må du spørge: ‘Er her nogen?’.

Vi er på en gang alene og sammen om det. Misforståelsen indfinder sig i kraft af kommunikationen. Hukommelsen forskyder sig i erindringen og virkeligheden forandrer sig på engang både lineært og cirkulært.

OKKULT: Ny Virkelighed er et overgangsritual mellem virkeligheder. Den gamle begraves og den nye åbenbares.

I spændingsfeltet mellem teater og virkelighed (eller iscenesættelse og autencitet) undersøges gennem masker, performance, malerier, installationer mv. det okkulte i samtidens egenskab til at sprogliggøre dens længsel uden at italesætte den.

KONCERTER:
The Environs Project
The Environs Project kommer til Ulys, for at præsentere nogle nye numre, fra det kommende album: ’A Beautiful Death’. Den igangværende proces med at skabe albummet har fungeret, som et terapeutisk forsøg på at imiterer den eksistentielle dødsproces. Håbet er at kunne konfrontere nogle mørkere sider af de grundlæggende vilkår og integrere dem ind i livet. Koncerten vil derfor tage sig ud som en okkult seance, hvor stemningsmættede billeder vil smelte sammen med de mørkere lydlanskaber, og transportere os hen til et fremmed, men alligevel, gammelkendt sted.

BACH
Ambiente klangflader, mediterende beats, oldschool electronica, finurlig space techno er alle dele af det univers af elektronisk musik Bach står for.
Bach. DJ, musiker, fotograf, promoter, været med på den elektroniske scene siden 1990. Odenseaner.
Arbejder med den ambiente lyd ind over electronica og ender ofte med pumpende beats.

Udstillingen er støttet med midler af Odense Kommune.

Omtale hos kunsten.nu

Omtale hos Fyens.dk