Program

Aktuelle program

Herunder nogle af de kommende udstillinger og  begivenheder i år.
Flere kommer og vil blive tilføjet løbende.

2023

BLÓT

30. november – 17. december.

De Deltagende kunstner er:
Jannik Juhl
Sunna Ósk Þorvaldsdóttir
Holger Klintholm
Karsten Nymand
Henrik Noer
Mikkel Damborg
Christian Guldsø
Lars Mikkes

2022

Blacked Out
25. oktober – 25. november.

d. 25 oktober åbner en ny udstilling på Jens Benzons gade 56, hvor man finder den tværæstetisk udstillingsplatform Arttorium.
(Blacked Out) hedder den første udstilling og den vil vise kurateret værker af kunstnergruppen ULYS og 3 inviteret gæstekunstner.
Mørklagt vil prøve at indikere hvad det er for en tid vi befinder os i, med de utallige konflikter og problemer der er i Verdens tilstand i dag.
Kunstnerne har forholdt sig frit fortolkende til temaet mørklagt og de udvalgte værker vil have en indirekte relation til hvad mørklagt har betydet for deres valg i materiale og udtryk.

Udstillingen vil foregå i mørke, for at udforske mørkets magi og kunne give værkerne er nyt og anderledes udtryk ved dens mangel af elektrisk lys og dagslys.
Publikum vil blive en medvirkende aktør ved selv at projicere lys på værkerne med en lommelygte, eller ved brug af lys fra en mobil, dette vil give en personlig og nærværende oplevelse for beskueren.
Mørklagt er kurateret ud fra den tanke at mørket har en meditativ og positiv påvirkning, på samme måde som når man med lukkede øjne bedre kan finde fokus i sine tanker.

Unknown Unknowns
8. – 18. november.

Kunstgruppen ULYS indtager Rådhuset d 8. november 2022 med udstillingen “Unknown Unknowns” Fernisering d 8. Kl 18.-20.

Der er så meget som vi ikke ved og der er de ting som vi ikke engang ved at vi ikke ved. Universet har så mange hemmeligheder for os. Denne Udstilling tager skulpturelt livtag med uvidenheden, modsætningerne, polariseringerne og håbet i vores tid.
Du vil blive taget ind i bugen af vores lokaldemokrati og møde monumentale værker som Lars Mikkes gigantiske “Mariupol” og møde de mange andre værker, der er meditationer over de kontraster og konflikter vi gennemlever lige nu. Så kom og vær tænksom. Til ferniseringen d. 8 november vil du kunne møde det eksperimentelle performance gruppe “Circuit Odyssey “ og dansere fra Oure Højskoles danselinje samt få en lille forfriskning.

De Deltagende kunstnere:
Lars Mikkes
Karsten Nymand
Holger Klintholm
Christian Nielsen
Henrik Noer
Gæst: Jeff Deleuran Hansen

2021

Perverted Engineering
22. januar – 15. februar. 

This exhibition seeks to explore the intersection of humanity and technology. In one sense, perversion is a deviation from what is considered “good” engineering practice. In another, it is a distortion of humanity perpetrated by technology, a lens which facilitates manipulation and leads to misinterpretation. Or is it engineering itself that is perverted, multiplying immorality, inequality, and destruction with its power?

The exhibition can only be viewed through our onsite android. See everything through it lenses, and remote control it with your verbal commands.
We will post a link on the days for you to get direct access to the exhibition.

 

The exhibition is sponsored by Odense Kommune, kulturpuljen.
Also special thanks to The Otown Garage for using the space, and to HAL1 for helping with the remote controlled android.
 
 

“MYTE”
28. september – 3 Oktober.

ULYS Og gæstekunstnere i Kunstbygningen Filosoffen Odense.
Fernisering den 28 September kl 17- 19.
udstillingen sluttede den 3 Oktober kl 17. 2021.

De deltagende kunstnere er:
Henrik Noer
Holger Klintholm
Karsten Nymand
Lars Mikkes
Mia Cecilia Ulbæk
Kukulkan Rising
Gæstekunstnere :
Morten Krogsgård
Vitus Orlander
Felipe Fredes
Nmaar
The Flame
 
Udstillingen er støttet af Odense Kommune

2020

Vand:Spejl
20. – 31. januar 

Vand : Spejl, er en udstilling om tegnede portrætter i vand og blæk. Udstillende kunstnere: Karsten Nymand, Steven Plato, Halfdan Goldek, Daniel Av Vollanum.

ULYS x Påtaget
21. marts

ULYS Indtager PåTaget med sin udenjordiske event “Art Experienced from Outer Space”. Mød rumkvinder og mænd, hør kosmisk musik, se overjordisk dans og bevæg dig ind i et rum, du aldrig før har set. Alt sammen er gratis for dig, for i rummet kan ingen se dig betale alligevel.

UD BRAEK (Virtuel udstilling)
April 2020

Kunstnerkollektivet Ulys indtager det virtuelle udstillingsrum Hal 1 –
Se svingende værker på gyngende grund i det sterile cyberrum.
Med værker af: Holger Klintholm, Eline Marie Blunert, Thomas Seidelin Andreasen, Karsten Nymand, Lars Mikkes, Henrik Noer, Christian Nielsen. Til udstillingen har kollektivet også inviteret Nanne Jul.

Du kan opleve udstillingen på http://hal1.dk/

‘OPRØR’
3.-27. juli. 2020

Kunstgruppen ULYS tager til Aarhus, og 8 kunstnere udstiller i KH7artspace.

Vi kommer med kaos i os og føder dansende stjerner lige i krydderen på Osten.
Hvis bare vi kunne komme med fred men denne illusoriske tilstand undslipper os og det eneste vi har at byde på er trods og modstand.
Verden bevæger sig konstant mod mere entropi og håbet på det ordnede i et stadigt voksende og pulserende kaos kan ikke længere opretholdes.
Vi har dog et vaklende håb om, at vi med vores modstand kan retfærdiggøre denne vulgære eksistens. Vi bar vidne mod absurditeten vi valgte striden fremfor underkastelsen og det er os der bløder igennem.
Vi håber at i sammen med os vil være med til at hælde mere benzin på bålet og accelerere undergangen af den gamle orden.

Kunstnere:
Lars Mikkes, Thomas Seidelin, Christian Nielsen, Henrik Noer, Holger Klintholm, Eline Blunert, Karsten Nymand, Alex Mørch (Gæst)

‘POST ANTROPOCÆN’ / Galleri TESE
13. november – 12. december 2020

Kunstnergruppen ULYS udstiller i det nye galleri for samtidskunst i Aarhus – Galleri TESE på Vestergade 49, 8000 Aarhus C.

ULYS skildrer gennem en tværkunstnerisk installation kunsten efter menneskets væren i senefterårets mørkemåned. En dyster, rå og dystopisk fantasi får plads til at runge i sit udspillende ekko, der dog med sin humoristiske og kreative indbildningsevne bidrager til, at kommentere menneskets nuværende afgrundsopildnende gerninger med en vis legende fascination og drømmende undren over det potentielle tomrum, vi styrer imod.

Under udstillingsperioden vil ULYS tage os med på en rejse gennem forskelligartede performative oplevelser, herunder digterkunsten, delte refleksioner i et filosofisk seminarium, performance installationer med menneskekroppen som håndværk og instrumentale stemningsoplevelser. Til ferniseringen vil kunne opleves:

– Performance “Det sidste menneske” v. Henrik Noer & Holger Klintholm
– Digtoplæsning v. Christian Nørgaard, musikalsk akkompagneret v. Mie Jakobsen og Nikolaj Berg

lørdag d. 14. nov kl. 19.30
Transmitteret og digital interaktiv digteropvisning fra Korinth ;Christian Nørgaard, Holger Klintholm og Poul G. Exner, læser op af respektive digtsamlinger, udvalgte tekster og nye værker højtlæses for første gang, akkompagneret v. bassist Peter Aagaard Larsen
Kom ned og undersøg TESE’s lokale denne dag, og opdag fremmøde på en alternativ måde.

2019

ULYD III (@Musikbiblioteket)
21. – 23. marts

Vi er legekammerater med Musikbiblioteket igen igen og præsenterer en weekend med eksperimenterende lyde.

BARNET NYMAND
5. april – 5. maj

Et fælles eksperiment, et nyt lokale, en ny begyndelse.
Vi inviterer hermed alle til den officielle åbning af vores nye lokaler på Christiansgade 15. med gruppeudstillingen BARNET NYMAND.
Hvad sker der når idéen om det unikke værk bliver kastet mellem hænderne på 11 forskellige kunstnere? Hvor meget kan et fælles motiv blive strukket og abstraktliggjort før det mister sin mening eller finder en ny?

Ulysisk Kunstdag
14. juni

Et rum, en installation. Noget har været der, noget er på vej derhen. Vi lytter til væggenes stille hvisken, vi ser frem i tiden med røntgenbriller for øjnene. I anledning af Kunstdag Odense 2019 har vi skabt en udstilling helt særligt til denne dag. Udstillingen kan opleves fra åbningen kl. 13 til vi lukker kl. 19. Fri entré, forfriskninger og forundringer.

OFF Filmvisning
28. – 29. august

I samarbejde med OFF præsenterer Kunsthal ULYS filmvisning af ‘Everything’ instrueret af David O’Reilly.
Rummet er særligt indrettet til denne filmvisning, publikum træder ind i en totalinstallation i bevægelse og får et glimt af den kommende udstilling Cerebral Anopsia, der åbner 20. september.

Cerebral Anopsia
20. september – TBA.

Gruppeudstilling. ULYS inviterer dig ind i forestillingsevnens uhellige kamre, hvor neurale forbindelser kaster spotlys rundt i et kalejdoskopisk virvar. Vi bevæger os i tankens maskinrum, på indersiden af det forestillede og ud! Ursuppen findes, og refleksionen findes.
Publikum inviteres ind i en totalinstallation, en anden virkelighed.

2018

Dobbelt udstilling: Die Welle & Empyrium
9. februar – 9. marts.

Kunstnerduoen Klintholm & Noer bygger på det voksende værk, Die Welle, om flygtningekrisen og absurditeten når menneskeskæbner bliver til tal.
Lars Mikkes’ Empyrium: Et stort installationsværk der byder publikum ind i en anden verden.

ULYD II ( @ Musikbiblioteket)
16.-17. marts

Vi er legekammerater med Musikbiblioteket igen og præsenterer en weekend med eksperimenterende lyde.

X Bunker / MAHLSTRÖm: Vortex
15. marts – 15. april.

Vi har inviteret en gruppe kunstnere fra Sønderborg ind i hallen til et samarbejde på tværs af landet.
Deltagende kunstnere: Thomas Lunau (DK), Jes Mogensen (DK), Markus Herschbach (D) & Søren Møller (DK)

Thinking About Soil
23. marts – 15. april.

Et projekt af Berit Jansson, Anette Hornskov & Marianne Schneider.
”Thinking about soil a.k.a. soillove” handler om undersøgelser af jord bla. gennem opsamling, tids- og
stedsbestemmelse, prøvetagning, arkivering, transformering og udformning. Med fokus på sanselighed, intuition,
materiale og æstetik arbejder vi med den fysiske jord’s egenskaber, betydning og udtryk.”

This world Rejects me!
19. april – 19. maj.

Gruppeudstilling med afvisningen som fænomen, som omdrejningspunkt.
Deltagende kunstnere er Lars Mikkes, Kukulkan-Rising, Henrik Noer, Jesper Juhl, Mai Bakkegaard, Thomas Seidelin, Bente Mod Kommunen, Julie Jeanet.

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI: TREDJEÅRSUDSTILLING
26. april – 12. maj.

Tredjeårsudstillingen på Det Fynske Kunstakademi er en årligt tilbagevendende gruppeudstilling, der markerer afslutningen på de studerendes grunduddannelse og dermed 3 års kunstnerisk arbejde. I år afslutter 10 studerende grunduddannelsen, hvilket fejres med nye værker produceret specifikt til denne lejlighed. For andet år i træk afholdes tredjeårsudstillingen hos Kunsthal ULYS.
Kunstnerne på udstillingen er:
Selina Rom Andersen, Unnur Björnsdóttir, Ditte Marie Frost Clausen, Rune Viggo Jørgensen, Sara Arenfeldt Kragh, Morten Larsen, Mette Rasmussen, Emil Skamstrup, Marie Vedel, Elina Bergmark Wiberg.

18+II
25. maj – 25. juni. 

Vi udfordrer publikums grænser i en anderledes sanseudstilling i samarbejde med Odense Havnekulturfestival 2018. De udstillende kunstnere: Holger Klintholm, Eline Blunert, Karsten Nymand, Henrik Noer, Andrea Agerbo & Eva Engelhardt.

Halfdan Goldek
4. juni. – 29. juli

25-årig autodidakt tegner, kunstner og illustrator.
Hans medie er oftest blyant, blækstift, tuscher og papir, men han arbejder med en bred vifte af forskellige værktøjer, som akrylmaling, vandfarver, farveblyanter og digitale platforme.
Hans værker er inspireret af H.P. Lovecraft, Harry Clarke og Michale Kvium.
Værkerne er ofte sort-hvide, og enormt detaljeorienterede. Der bruges mange timer bruges på et enkelt værk, og det er vigtigt at hver en streg og prik er sat det rigtige sted.

Saku Santeri Heionen
16. august. – 30. august.

Den finske multi-kunstner gæster kunsthallen i august, hvor han medbringer værker der omhandler temaer som død, opstandelse og de indre forvandlinger, man som menneske gennemgår i livet.

Lone Thomsen 
Fernisering 30. september

Malerier og fotografier

Noelia Mora Solvez
4. september. – 27. september.

Udstillingen FARMING skaber en humoristisk, underlig og poetisk verden i sin søgen efter at definere det menneskelige dyr. Billedkunstner Noelia Mora Solvez ønsker med sine værker at stille spørgsmål ved og reflekterer over menneskets sociale adfærd – via referencer til dyrenes verden. Gennem længere tids iagttagelser af dyrenes handlemåder og bevægelsesmønstre og via det nøgne menneske kommer det til udtryk i de to anderledes, bizarre og energiske videoværker Birds og Cow on a field.

DANCE ALL YEAR LONG – Bjørk Mynthe-Paulse.
26. oktober.

I samarbejde med danseprojektet DANCE ALL YEAR byder kunsthallen velkommen til en performance af den uddannede danserinde, der i forlængelse af en recidencyperiode på havnen, vil præsentere resultatet af sine rummelige og kropslige studier.

Vitus Olander
14. november. – 21. december.solo-udstilling med den verdensomrejsende fotograf.

2017

ULYD (@ Musikbiblioteket)
6.-11. februar
Vi er blevet legekammerater med Musikbiblioteket. Forvent installationskunst, koncerter og meget mere!

2-ÅRS-FØDSELSDAG
25. februar
Andespil, motorsav og festivitas! Vi fejrer os selv med manér.

MIKKES: RETROSPEKTIV
30. marts – 27. april
En stor retrospektiv udstilling i anledning af Lars Mikkes’ 50 års fødselsdag. Der ligger i Mikkes kunst et sindssygt forsøg på at begribe og anskueliggøre hele universet og eksistensen med. Der er her tale om en så halsbrækkende hybris, at man kun kan lade sig rive med. Mikkes sigter efter stjernerne, men er stadigt forankret i kroppens virkelighed.

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI: TREDJEÅRSUDSTILLING
1. juni – 11. juni
Bachelorudstillingen fra det Fynske Kunstakademi udstiller i kunsthallens forhal.
Deltagende kunstnere: Nanna Katharina Jensen, Tao Sabella Hansen, Jonas Vang Hansen, David Haack Monberg, Allan Cruz, Laurits Bugge Larsen, Simon Fiil Linnemann, Magnus Fischer Vind, Jakob Nilsson, Jesper Nørbæk, Heidi Phoebe Nikolaisen, Ruaridh Phillips og Jack Kemp.

TRANSFORMATIONER
12. maj – 15. juni
En gruppeudstilling, der gennem kunsten undersøger, hvad en transformation er, og giver anledning til refleksion over, hvordan vi taler om udvikling. Udstillingen er kurateret af Billie
Maya Johansen og Katrine Bruun Jørgensen.

18 +
22. – 25. juni
Sætter sanserne i spil. En kropskrammende udstilling for voksne, hvor græsset gerne må betrædes.

OKKULT // NY VIRKELIGHED
10. – 31. august
OKKULT // Ny Virkelighed binder tråde mellem forvaltning og forvandling. Okkultisme og politik har mere tilfælles end man som udgangspunkt skulle tro.

MED VRANGEN UD
8. september – 29. september
Fru Valeur og Hr. Skygge udstiller “Med Vrangen Ud”:
En udstilling med indblik på psykiske patienters syn på tilværelsen og deres problemstillinger i forhold til givne diagnoser

2016

Kunsthal ULYS 1 års fødselsdag
20. februar 2016

Vi fejrer os selv på Studenterhus Odense med gruppeudstilling, koncert og brunsviger.

Kunstlaboratorium #1 (store hal)
10. marts – 14. april 2016

FLYGTNINGE KUNST (IND/UD) – en totalinstallation af Lars Mikkes. Hvordan opleves flugten som individ og kan man flygte fra sig selv?
Besøg af irakiske flygtninge i udstillingsperioden.

Udstillingen ‘3’
26. maj – 23. juni 2016

Det magiske tal, det 3. rige, helligånden.

Multifacetteret gruppeudstilling med følgende kunstnere: Ann Mai Røge, Firoozeh Bazrafkan, Adele Rannes, Niels Willums, Henrik Noer, Ulrik Guldin Pedersen, Holger Klintholm, Maria Lindegård, Bong Delfin, Lærke Wuisman, Eline Blunert, Thomas Seidelin, Niklas Johansen.

ULYS-torsdage med specielle arrangementer i udstillingsperioden.

Saku Santéri Heinonen
4. august – 25. august 2016

Æstetik, døde dyr og blottede bryster. Kunsthallen har inviteret den finske multikunstner til at udstille. 

Kunstlaboratorium #2 OUT THERE / IN HERE
15. sep – 2. oktober 2016

Out There / in Here  – en totalinstalltorisk performance af Henrik Noer.
I et landskab af døde grene bevæger en person sig rundt i total isolation fra publikum – de kan træde ind i hans verden, men han kan ikke se dem. Performance over flere dage.

2015

UTOPIA
28. februar – 18. april. 2015

Utopia er åbningsudstilling for den nye kunsthal. Udstillingen er en hyldest til fantasien og drømmenes verden! Deltagende kunstnere: Henrik Schmidt,Mads Dam, Vitus Olander,Nina Popovici, Mikkel Damborg, Karsten Nymand, Alex Mørch, Lars Mikkes, Martin Christiansen, Jesper Riis Hansen, Michael Nielsen, Anders Sminge Bundgaard, Kekla, Nikolaj Forskov.

Endnu Ukendt
20. maj – 24. juni 2015

“Why is the unknown so mysterious?”

Utopia, den første udstilling, angav et håb om noget vedblivende. Kun konturerne anes af flygtige bevægelser, og det er endnu ukendt hvor vi bevæger os hen. Vi har derfor valgt at kalde den, måske, sidste udstilling Endnu Ukendt. For alt hvad der sker i fremtiden er endnu ukendt. Deltagende kunstnere: Kukulkan Rising, Uwe Max Jensen, Lars Mikkes, Mikkel Damborg, Emil Tonne Staal, Goodiepal, Kinesiske gæster.

UnderTiden
20. oktober 2015

Udfordrende kultur i Odenses natteliv. Måske dumdristigt, muligvis modigt? Kunsthal ULYS præsenterer musik, lydkunst, poesi og kunstfilm. Performance, vanvid og psykedeliske vibrationer på spillestedet BoBz. Poetisk koncert med Viadukt: akustisk, elektroniski – et fussionskøkken hvor ordene bobler og musikken syder. Koncert med Circuit Odessey elektronisk, filmisk forunderligt, sureelt univers. Performances og installationer. Deltagende kunstnere: Kukulkan Rising, The Dickheads, Viadukt, Dagdrøm, DJ Ene, Giedo Secundo, Circuit Odyssey, Sacha DJ, Viva, Forstanden drager nord på.

( ULYD @Musikbiblioteket ) 6.- 11. februar 2017

Kunstlaboratoriet #2 ( Out There / in Here )  15. september – 2. oktober 2016

plakat_finished

( Saku Santéri Heinonen ) 4. august – 25.  august 2016

13640728_868500286614899_6137410608084153170_o

( 3 ) 26. maj – 24. juni 2016

image

Kunstlaboratoriet #1 (Flygtningekunst IND/UD) 10. Marts – 14. arpil 2016

image

(Endnu Ukendt)  20. Maj – 24. Juni 2015

Endnu Ukendt

( Utopia ) 28. februar – 18. April 2015

header_004